Riisit

Riisi on eräs maailman tärkeimmistä viljelykasveista. Se on hyvin säilyvä, monikäyttöinen ja edullinen ruoan tukevoittaja ja riittoisuuden lisääjä. Miedon makunsa ansiosta se sopii lisäkkeeksi voimakkaasti maustetuille ruoille tai siitä voi sellaisenaan maustaa tai höystää mieleisensä lisukkeen tai itsenäisen ruokalajin.

Monipuolinen riisi sopii niin suolaisiin kuin makeisiin ruokiin sekä leivontaan. Riisilaatu, sen määrä ja kypsennystapa kannattaa valita kulloisenkin käytön mukaan.

Riisi on proteiinikoostumuksensa ansiosta poikkeuksellisen hyödyllinen ravintoaine, sillä jyvän sisältämä arginiini (välttämätön aminohappo) on ihmisen elimistölle ihanteellisessa muodossa.

Vähässä nesteessä riisiä kypsennettäessä imeytetään koko nestemäärä jyviin. Tällä tavoin kypsennetty riisi sopii hyvin lisäkkeeksi eikä sitä tarvitse huuhtoa ennen tarjoamista. Nesteeksi voi veden tilalle valita esim. liha-, kana-, kala-, tai kasvisliemen tai tomaattimehun.

Runsaassa vedessä keitetty riisi pysyy hyvin irrallisena, sillä se ei pääse tarttumaan kypsennysastian pohjaan. Väljässä vedessä keitetty riisi sopii esim salaatteihin ja kylmiin jälkiruokiin.

Tuotteet