Maitopohjaiset jälkiruoat ja vanukkaat

Astiasta tarjottavat tai kumottavat vanukkaat — esim. pannacotta, crème caramel ja crème brûlée — syntyvät Promix-vanukasaineksista helposti, koska tuotetta ei tarvitse keittää ja jäähdyttää:

  1. Vanukasaines sekoitetaan puoleen tarvittavasta maitomäärästä.
  2. Annetaan tekeytyä 5—10 min.
  3. Sekoitetaan, lisätään loppu maito.
  4. Maustetaan.
  5. Annostellaan tarjoiluastioihin tai muotteihin.
  6. Annetaan tekeytyä 1,5—3 tuntia.

Promix-vanukasaines sopii käytettäväksi kaikkeen, missä maitopohjaisen ruokatuotteen rakennetta halutaan parantaa.  Se sopii rakenteen sitojaksi esim. vaahtoihin, rahkoihin ja juustokakkuihin.  Promix-vanukasaines on maustettu aidolla vaniljalla.  Se sisältää vähemmän sokeria, joten vanukas voidaan maustaa monipuolisesti vaikkapa makusiirapeilla tai marjasoseilla.

Promix-maitokiisseliaineksista syntyy nopeasti, keittämättä, perinteinen maitokiisseli, joka sopii vaikkapa kerroskiisseliin. Valmistus on todella vaivatonta:

  1. Maitokiisseliaines sekoitetaan kylmään maitoon.
  2. Annetaan tekeytyä 10—15 min.
  3. Sekoitetaan hyvin ja maustetaan tarvittaessa.
  4. Annostellaan tarjoiluastioihin.

Koska Promix-aineksista valmistettu maitokiisseli sisältää niukasti sokeria, se voidaan mainiosti maustaa vaikkapa paahdetulla sokerilla tai makusiirapeilla. Valmiina on kevyt vaniljan maku.  Maitojuomaan valmistamalla kiisselistä saadaan laktoositon, koska itse ainekset eivät sisällä laktoosia.  Aineksista voidaan valmistaa myös laktoositon vaniljakastike.

Promix-vaniljakastikeaineksista syntyy vähällä vaivalla hieno vanhan ajan vaniljakastike, joka sisältää aitoa vaniljaa. Kastikkeesta saa vähälaktoosisen valmistamalla sen laktoosittomaan maitojuomaan.

Tuotteet